ДЛЯ ДОРОСЛИХ:

1. Закордонний паспорт

2. Анкета Швейцарського Консульства (аплікаційну форму)

3. 2 (дві) Кольорові фотографії

4. Копія внутрішнього паспорта

5. Копія свідоцтва про народження. (Для дітей до 18 років)

6. Копія свідоцтва про шлюб / розлучення / смерть чоловіка

7. Довідка з місця роботи.

8. Довідка з банку - ОБОВ'ЯЗКОВИЙ ДОКУМЕНТ!!
(Тревел-чеки НЕ приймаються!)

9. Копія трудової книжки, завірена мокрою печаткою підприємства.
Необхідна копія 1 стор трудової книжки та сторінки із записом про прийняття на останнє місце роботи

ДЛЯ ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМЦІВ:
1. Ксерокопія свідоцтва про реєстрацію ПП.
2. Ксерокопія свідоцтва платника податку.
3. Довідка з податкової про обсяг виручених коштів (не звіт) за останні 2-3 квартали.
4. Довідка з банку про стан рахунку (вимога до довідки та зразок - дивіться п.8).

ДЛЯ МОРЯКІВ:
1. Довідка з роботи, про те, що в даний момент працює, завірена мокрою печаткою.
2. Довідка з банку про стан рахунку (вимога до довідки та зразок - дивіться п.8).

ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ:
1. Копія пенсійного посвідчення.
2. Оригінал довідки з пенсійного фонду про нарахування пенсії за останні 3 місяці.
Вимоги до довідки з пенсійного фонду.
3. Довідка з банку про стан рахунку (вимога до довідки та зразок - дивіться п.8).


ДЛЯ ДІТЕЙ І ШКОЛЯРІВ:
1. проїзний документ дитини (обов'язкова наявність чистого розвороту в паспорті або 2 чистих сторінок для відкриття візи);
УВАГА! За правилами оформлення віз у Швейцарію, діти тільки віком до 14 років можуть бути вписані в паспорт батьків. При досягненні дитиною 14 років, дитина повинна обов'язково мати свій проїзний документ. Проїзний документ має бути дійсний не менше 90 днів з моменту повернення дитини на Україну після закінчення туру.
2. 2 (дві) Кольорові фотографії, що строго відповідають вимогам Шенгенських Консульств до фотографії на візу. Дивитися вимоги пункт 4.
3. копія свідоцтва про народження (для дітей до 18 років);
4. копія українського паспорта (після 16 років);
5. довідка з місця навчання обов'язково з зазначенням точної адреси і телефону школи.
6. копія паспортів обох батьків.
7. нотаріально завірена копія дозволу на виїзд дитини за кордон, у випадку подорожі з одним з батьків або у супроводі третьої особи.
Додаткові вимоги по документах для дітей

ДЛЯ СТУДЕНТІВ:
1. копія студентського квитка (ОБОВ'ЯЗКОВО);
2. копія свідоцтва про народження (Студенти до 18 років);
3. довідка з місця навчання із зазначенням точної адреси і телефону навчального закладу.
4. як фінансовий гарант подорожі, довідка з місця роботи одного з родичів, заробітна плата якого становить не менше 3500 гривень і поточний рахунок з банку на одного з родичів.
До довідки з роботи родича або поточному рахунку родича обов'язково додається:
1. Заява про фінансування туристичної поїздки туриста, нотаріально завірене. У заяві повинно бути зазначено: в країни Шенгенської угоди. Зразок ()
2. Копію українського паспорта спонсора.
3. Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують.


ДЛЯ ДОМОГОСПОДАРОК:
1. довідка з банку на фірмовому бланку з підписом і печаткою про наявність поточного рахунку (вимога до довідки та зразок - дивіться п.8).
2. довідка з місця роботи одного з родичів, заробітна плата якого становить не менше 3500 гривень і поточний рахунок з банку на одного з родичів (вимога до довідки та зразок - дивіться п.8 і 9).
До довідки з роботи родича або поточному рахунку родича обов'язково додається:
1. Заява про фінансування туристичної поїздки туриста, нотаріально завірене. У заяві повинно бути зазначено: в країни Шенгенської угоди.
2. Копію українського паспорта спонсора.
3. Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують.

10. Консульський збір - 60 євро.
Консульський збір оплачується при кожній подачі, всіма категоріями туристів (студенти, пенсіонери).
При ВІДМОВИ у візі, консульський збір НЕ повертається.
Пільгові категорії:
- Діти до 6 років - не оплачують консульський збір;
- Діти від 06 до 12 років - консульський збір 36 євро

ВАЖЛИВО! Туристи, тільки з наявністю рахунку в банку подаватись не можуть!