ДЛЯ ДОРОСЛИХ:

1. Закордонний паспорт.


2. Анкета Консульства Чехії (аплікаційну форму).


3. 2 (дві) Кольорові фотографії.


4. Копія сторінок внутрішнього паспорта.


5. Копія ідентифікаційного коду.

6. Копія свідоцтва про народження. (До моменту отримання українського паспорта).

7. Копія свідоцтва про шлюб.

8. Довідка з місця роботи.



ДЛЯ ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМЦІВ:
1. нотаріально завірена копія свідоцтва про реєстрацію ПП.
2. ксерокопія свідоцтва платника єдиного податку або патенту
3. оригінальна довідка з банку про наявність рахунку і стан рахунку. Залишок на рахунку мінімум 10 000 гривень. Термін дії довідки 1 місяць з дня видачі.
4. довідка з податкової про обсяг виручених коштів (не звіт) за останні 2 квартали.
Якщо на загальній системі оподаткування, то Свідоцтво платника ПДВ (копія).

ДЛЯ МОРЯКІВ:
1. Копія контракту, завірена оригінальною печаткою.
2. Довідка з роботи, про те, що в даний момент працює, завірена мокрою печаткою.
3. Довідка з банку про стан рахунку. Термін дії довідки 1 місяць з дня видачі.


ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ:
Якщо пенсіонер НЕ працює, він НЕ оплачує консульський збір.
Якщо пенсіонер працює. І передається довідка з місця роботи, як документ підтверджує фінансування поїздки, пенсіонер автоматично оплачує консульський збір.
1. копія пенсійного посвідчення;
2. оригінал довідки з пенсійного фонду про нарахування пенсії за останні 6 місяців;

ДЛЯ ДІТЕЙ І ШКОЛЯРІВ (до 18 років):
а) проїзний документ дитини (обов'язкова наявність чистого розвороту в паспорті для відкриття візи);
б) 2 (дві) Кольорові фотографії
в) копія свідоцтва про народження дитини до моменту отримання ним українського паспорта;
г) довідка з місця навчання обов'язково з зазначенням точної адреси і телефону школи.
д) копія паспортів обох батьків.
е) копія свідоцтва про шлюб, розлучення батьків;
ж) нотаріально засвідчену копію дозволу для виїзду дитини за кордон.
з) як фінансовий гарант подорожі, довідка з місця роботи одного з родичів, заробітна плата якого становить не менше 3500 гривень або поточний рахунок з банку на одного з родичів.

До довідки з роботи родича або поточному рахунку родича обов'язково додається:
1. Заява про фінансування туристичної поїздки туриста, нотаріально завірене.
У заяві повинно бути зазначено: в країни Шенгенської угоди.
2. Копію українського паспорта спонсора.
3. Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують.
4. Довідка з місця роботи одного з членів сім'ї і НОТАРІАЛЬНА заява найближчого родича про фінансування туристичної поїздки.


ДЛЯ СТУДЕНТІВ:
Студенти до 21 року не оплачує консульський збір за наявності оригіналу довідки з місця навчання денної форми навчання.
1. копія студентського квитка (ОБОВ'ЯЗКОВО)
2. копія свідоцтва про народження;
3. довідка з місця навчання із зазначенням точної адреси і телефону навчального закладу.
У випадку подорожі, яка відбувається протягом навчального року у довідці має бути прописано, що адміністрація навчального закладу дає дозвіл на відсутності студента на заняттях.
4. довідка з місця роботи одного з членів сім'ї і НОТАРІАЛЬНА заява найближчого родича про фінансування туристичної поїздки. Як фінансовий гарант подорожі, довідка з місця роботи одного з родичів, заробітна плата якого становить не менше 3500 гривень або поточний рахунок з банку на одного з родичів.

До довідки з роботи родича або поточному рахунку родича обов'язково додається:
1. Заява про фінансування туристичної поїздки туриста, нотаріально завірене.
У заяві повинно бути зазначено: в країни Шенгенської угоди.
2. Копію українського паспорта спонсора.
3. Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують.
4. Довідка з місця роботи одного з членів сім'ї і НОТАРІАЛЬНА заява найближчого родича про фінансування туристичної поїздки.

ДЛЯ ДОМОГОСПОДАРОК:
1. довідка з банку на фірмовому бланку з підписом і печаткою про наявність поточного рахунку.
Наявність грошей на рахунку на день надання довідки, повинно бути з розрахунку не менше 55 євро в добу на людину. Термін дії довідки 1 місяць з дня видачі. Депозитні рахунки не приймаються.


2. ФІНАНСУВАННЯ:
Як фінансовий гарант подорожі, довідка з місця роботи одного з родичів, заробітна плата якого становить не менше 3500 гривень або поточний рахунок з банку на одного з родичів.
До довідки з роботи родича або поточному рахунку родича обов'язково додається:
1. Заява про фінансування туристичної поїздки туриста, нотаріально завірене.
У заяві повинно бути зазначено: в країни Шенгенської угоди.
2. Копію українського паспорта спонсора.
3. Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують.



ДЛЯ БЕЗРОБІТНИХ:
1. самотня жінка тільки з наявністю рахунку в банку подаватись не можуть!
2. безробітні чоловіки (одружений або самотній) з наявністю рахунку в банку або під
фінансування родичів подаватися не можуть!
3. дорослі особи, які закінчили навчання більше, ніж 6 місяців тому і не є працевлаштованими не можуть подаватися. Також вони не можуть подаватись під фінансування батьків, родичів!

9. Консульський збір - 35 євро.
Консульський збір оплачується при кожній подачі.
При ВІДМОВИ у візі, консульський збір НЕ повертається.
Пільгові категорії (категорія громадян звільнених від оплати):
- Діти до 18 років;
- Студенти до 21 року при наявності оригіналу довідки з місця навчання денної форми навчання;
- Інваліди (за наявності певного посвідчення);
- Непрацюючі пенсіонери. Якщо передається довідка з місця роботи, як документ підтверджує фінансування поїздки, пенсіонер автоматично оплачує консульський збір.

ВАЖЛИВО:
Просимо передавати документи Операторові не пізніше, ніж через три дні після отримання аплікаційної форми (візової анкети) відповідного консульства.
Якісні копії ВСІХ необхідних документів повинні бути надані на аркушах А-4. Особливу увагу просимо приділяти наявності в паспорті туриста чіткої (!) Прописки!