Важливо! Якісні копії ВСІХ необхідних документів повинні бути надані на окремих аркушах А-4. Особливу увагу просимо приділяти наявності в паспорті туриста чіткої (!) Прописки!

Просимо звернути увагу:
Подача документів для отримання Шенгенської візи в Німеччину здійснюється двома способами:
• подача у візових центрах у містах Донецьк, Київ, Львів, Одеса
• подача в посольстві Німеччини в Києві.

Подача документів у візовий центр без особистої присутності можлива якщо:
1) За останніх 24 місяці у туриста були або дві короткострокові Шенген візи, або одна річна багаторазова Шенгенська віза. При цьому треба враховувати, щоб візи не були прострочені, були використані для поїздок головним чином у ті країни, через Посольства яких була видана віза.
2) У туристів не було відмови за останніх 2 роки і на даний момент у туриста немає діючих Шенгенських віз.

Якщо у туриста не було Шенгенських віз за останні 2 роки, або візи були, але вони не використані, прострочені, або використані не за призначенням, то турист зобов'язаний подавати документи на німецьку візу в посольстві Німеччини ОСОБИСТО!
  

Необхідні документи:

1. Закордонний Паспорт / проїзний документ дитини.
ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ / ПРОЇЗНИЙ ДОКУМЕНТ ДИТИНИ (який повинен бути дійсним ще протягом не менше 3 місяців з моменту завершення поїздки) з наявністю 2 чистих сторінок. Не приймаються паспорти порвані, залиті будь-якою рідиною, з відклеюються фотографіями.
Фото в паспорті має максимально співпадати з зовнішнім виглядом туриста в даний час. Якщо людина кардинально змінила імідж (сильно схудла або поправилась, повністю змінив колір або довжину волосся, а також рослинність на обличчі, зробив пластичну корекцію особи або постраждав в аварії зі зміною зовнішності) потрібно на сторінці "Особливі відмітки" вклеїти і завірити в ОВІРі нове фото .

Якщо у туриста ДВА діючих паспорта, ПОТРІБНО передати ОБИДВА! Просимо також передавати паспорти (якщо є), у яких закінчився термін дії або немає жодної вільної сторінки для вклеювання візи. Також прохання надати оригінал і повну копію попереднього проїзного документа дитини, якщо такий був. Якщо попередній паспорт був зданий, то потрібно ОБОВ'ЯЗКОВО надати довідку з ВВІРу про те, що паспорт був зданий!

ПРОДОВЖЕНІ паспортів і проїзних документів ДІТЕЙ НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ!

Діти до 16 років повинні бути вписані в паспорт батьків або мати власний проїздний документ. Для дітей, яким виповнилось 5 років і вони вписані в паспорт батьків - обов'язкова наявність фото в паспорті батьків. У випадку, коли дитина вписана в паспорт одного з батьків, в паспорті повинно бути як мінімум 4-е вільні (чисті) сторінки.

Діти старше 16 років повинні мати власний проїзний документ!

2. Анкета Консульства Німеччини (аплікаційну форму)    

3. 2 (дві) Кольорові фотографії (на вписаних дітей будь-якого віку теж!), Строго відповідають вимогам Шенгенських Консульств до фотографії на візу.)


ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! ВАЖЛИВІ ПРАВИЛА


4. Оригінал + виразна копія ВСІХ сторінок внутрішнього паспорта, навіть порожніх!

5. Оригінал та копія свідоцтва про шлюб / розлучення / смерть дружини (чоловіка)

6. Оригінал та копія свідоцтва про народження (дітям до 18 років)

7. Довідка з банку про залишок на картковому або поточному рахунку з розрахунку мінімум 50 євро на особу. на день туру. Довідка повинна бути на фірмовому бланку з печаткою та підписом.

8. Актуальна виписка з банківського рахунку за останні 3 місяці або актуальна виписка з кредитних карткових рахунків про рух грошей за останні 3 місяці (в залежності від рахунку).
Важливо: якщо у туриста немає рахунку і він не може показати рух грошей на рахунку, то посольство і візовий центр допускають подачу так званого карткового рахунку для блокування грошей з розрахунку 45 євро на день на одного чол.

9. Копія картки (якщо є).
Важливо! Зверніть увагу, що просто довідки з банку про наявність рахунку з позитивним сальдо без роздруківки виписок про рух грошей недостатньо. У такому випадку пакет документів вважається неповним і не буде прийнятий посольством або візовим центром!.

10. Документи про фінансування поїздки:

ЯКЩО ТУРИСТ ПРАЦЮЄ:
а) Оригінал довідки про доходи з місця роботи із зазначенням посади, дати початку роботи на підприємстві і розшифровки заробітної плати за останні 6 місяців, а також припискою про збереження посади і заробітної плати на час відпустки (точні дати відпустки). Довідка повинна бути видана на фірмовому бланку підприємства з зазначенням назви підприємства, повної адреси і тел. підприємства з кодом міста. Довідка повинна бути не старше одного місяця! Якщо турист працює директором або головним бухгалтером, то він не може підписати собі довідку, це повинен зробити заступник!
б) Якщо у туриста за останні 3 роки не було Шенгенських віз, то посольство вимагає додатково надати оригінал довідки з податкової інспекції за місцем реєстрації про отримання доходів (приклад довідки додається).

Зразок Довідки від Державної податкової інспекції за місцем реєстрації про джерела отрімування доходів.

ДЛЯ ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМЦІВ:
а) Оригінал та копія свідоцтва про реєстрацію ПП
б) Оригінал та копія довідки про рух грошей на рахунку підприємства
в) Оригінал довідки з податкової інспекції за місцем реєстрації підприємства про податок і отриманого прибутку за два останні квартали

ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ:
а) Оригінал і копія пенсійного посвідчення
б) Оригінал довідки про пенсію за останні 6 місяців
в) Нотаріально завірена заява про спонсорство (якщо потрібно)
г) Додаткові документи від особи, яка фінансує поїздку (якщо потрібно): оригінал та копія внутрішнього паспорта, довідка про доходи з місця роботи, довідка з банку про залишок на картковому рахунку, виписка про рух коштів по картковому рахунку за останні 3 місяці та копія документа, який підтверджує родинні

ДЛЯ СТУДЕНТІВ І ШКОЛЯРІВ:
а) Оригінал та копія свідоцтва про народження
б) Довідка з місця навчання із зазначенням того, що навчальний заклад не заперечує проти відсутності дитини на час поїздки (довідка повинні бути видана на фірмовому бланку з телефонами, адресою навчального закладу та мокрою печаткою!)
в) Оригінал та копія студентського квитка
г) Нотаріально завірена заява про спонсорство, якщо дитина їде в поїздку без батьків
д) Додаткові документи від особи, яка фінансує поїздку: оригінал та копія внутрішнього паспорта, довідка про доходи з місця роботи, довідка з банку про залишок на картковому рахунку, виписка про рух коштів по картковому рахунку за останні 3 місяці та копія документу, який підтверджує спорідненості
е) Якщо студент працює: довідка з місця роботи
ж) Оригінали та копії всіх сторінок з відмітками українських і закордонних паспортів батьків
з) Для візового центру - оригінал нотаріально завіреного дозволу батьків на виїзд дитини, навіть якщо дитина їде з обома батьками (де вказана країна візиту, мета візиту, дати поїздки, в чиєму супроводі їде дитина і гарантії відповідальної особи за своєчасне повернення дитини в Україну) . Якщо документи подаються туристами самостійно в посольстві в Києві, то нотаріальний дозвіл потрібно тільки в тому випадку, якщо дитина петешествует самостійно або з одним з батьків!

ДЛЯ БЕЗРОБІТНИХ ТА ДОМОГОСПОДАРОК:
а) Нотаріально завірена заява про спонсорство
б) Додаткові документи від особи, яка фінансує поїздку: оригінал та копія внутрішнього паспорта, довідка про доходи з місця роботи, довідка з банку про залишок на картковому рахунку, виписка про рух коштів по картковому рахунку за останні 3 місяці та копія документу, який підтверджує спорідненості
в) Підтвердження про володіння нерухомістю і т.д. (Оригінал та копія).


11. Консульський Збір - 35 євро (оплачується при кожній подачі в гривнях за курсом).
Пенсіонери та діти до 18 років, які перебувають на утриманні батьків, не оплачують консульський збір за наявності підтвердних документів. У разі подання пакету документів через один з візових центрів стягуються послуги візового центру в розмірі 25 євро на людину. За умови подання документів у Посольство турист самостійно оплачує сервісний збір у розмірі 50 грн у «Промінвестбанку» (для реєстрації туриста на співбесіду та подачу документів до Посольства; для подачі в візовий центр ця послуга не потрібна).

12. Для туристів, які подорожують на власному автомобілі просимо надати копію водійських прав, копію техпаспорта на машину, оригінал та копію зеленої карти.
 
13. Особам до 18 років:

УВАГА! Згідно з правилами оформлення віз, діти тільки віком до 16 років можуть бути вписані в паспорт батьків. При досягненні дитиною 16 річного віку він повинен обов'язково мати свій проїзний документ.
Важливо! Фотографія дитини, вклеєна в паспорт одного з батьків, повинна максимально відповідати його справжньому віком! У разі, якщо фотографія була вклеєна давно, обов'язково потрібно вклеїти нову!

Зверніть увагу!! Сторінка Особливі відмітки НЕ використовується для вклеювання візи!

Якщо на момент поїздки дитині не виповнилось 18 років (неповнолітня дитина), то при перетині кордону ОБОВ'ЯЗКОВО необхідно мати при собі ОРИГІНАЛ доручення на дитину, оформленою за вимогами прикордонних служб України. Довіреність повинна бути виписана КОНКРЕТНО на термін туристичної поїздки та з вказанням країни подорожі. Кожна поїздка вимагає оформлення окремого доручення. Максимальний термін дії доручення - 30 днів. Доручення, оформлене на термін дії 360 днів, НЕ має юридичної сили для Прикордонних служб України.
Детальна інформація - на сайті прикордонної служби України.

Просимо взяти ОРИГІНАЛ ДОВІРЕННОСТІ в туристичну поїздку ДЛЯ ПРЕД'ЯВЛЕННЯ НА КОРДОНІ.

ОСОБЛИВІ СИТУАЦІЇ:
1. Якщо батьки або один з батьків дитини знаходяться за кордоном, доручення має бути оформлене згідно вимог Законодавства України в Консульстві України в країні, де перебувають батьки.

2. Якщо один з батьків помер, потрібно надати ОРИГІНАЛ та КОПІЮ свідоцтва про його смерть. Для перетину кордону України потрібно мати ОРИГІНАЛ або нотаріально завірену копію свідоцтва про смерть при собі.

3. Якщо один з батьків позбавлений батьківських прав, потрібно надати ОРИГІНАЛ та КОПІЮ Рішення Суду про позбавлення батьківських прав. Для перетину кордону України потрібно надати ОРИГІНАЛ або НОТАРІАЛЬНО завірену КОПІЮ даного документу.

4. Якщо у дитини батько записаний зі слів матері (мати - одиначка), потрібно оригінал і копія довідки з РАГСу про те, що батько записаний зі слів матері, а для перетину КОРДОНУ - ОРИГІНАЛ або НОТАРІАЛЬНО завірену КОПІЮ даної довідки.

Посольство залишає за собою право вимагати додаткові документи!

Увага!
Надання туристом фальшивих документів або свідомо помилкової інформації може призвести до відмови в отриманні візи і забороні в'їзду до Німеччини, і цим самим - в інші країни-учасниці Шенгенської угоди!

Прийом документів здійснюється в залежності від найближчої вільної дати співбесіди!
Термін оформлення візи в посольстві - 3-4 робочих дні.