ДЛЯ ДОРОСЛИХ:

1. Закордонний паспорт.

2. Анкета Угорського Консульства (аплікаційну форму).

3. 2 (дві) Кольорові фотографії.

4. Копія сторінок внутрішнього паспорта.

5. Копія свідоцтва про народження. (До моменту отримання українського паспорта).

6. Копія свідоцтва про шлюб.

7. Бажана (але не обов'язкова) копія трудової книжки всіх заповнених сторінок завірена мокрою печаткою підприємства.

8. Довідка з місця роботи.



ДЛЯ ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМЦІВ:
1. нотаріально завірена копія свідоцтва про реєстрацію ПП.
2. ксерокопія свідоцтва платника єдиного податку або патенту
3. довідка з податкової про обсяг виручених коштів (не звіт) за останні 2 квартали.
Якщо сума за довідкою з податкової - менше 3000 грн. / Місяць, то необхідно ще довідка з банку про наявність рахунку. Сума на рахунку + сума по довідці з податкової = повинне складати 3 000 гривень / місяць.

Термін дії довідки 1 місяць з дня видачі.


ДЛЯ МОРЯКІВ:
1. Копія контракту, завірена оригінальною печаткою.
2. Довідка з роботи, про те, що в даний момент працює, завірена мокрою печаткою.
3. Довідка з банку про стан рахунку. Термін дії довідки 1 місяць з дня видачі.

ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ:
1. копія пенсійного посвідчення;
2. оригінал довідки з пенсійного фонду про нарахування пенсії за останні 6 місяців Якщо сума за довідкою з пенсійного фонду - менше 3000 грн. / місяць, то необхідно довідка з банку про наявність рахунку або заяви про фінансування одним з родичів.

Якщо рахунок з банку пенсіонер надати не може, то тоді необхідно заяви про фінансування одним з родичів


ДЛЯ ДІТЕЙ І ШКОЛЯРІВ (до 18 років):
а) проїзний документ дитини (обов'язкова наявність чистого розвороту в паспорті для відкриття візи);
б) 2 (дві) Кольорові фотографії
в) копія свідоцтва про народження дитини до моменту отримання ним українського паспорта;
г) довідка з місця навчання обов'язково з зазначенням точної адреси і телефону школи. Довідка зі школи

д) копія паспортів обох батьків.
е) копія свідоцтва про шлюб, розлучення батьків;
ж) нотаріально засвідчену копію дозволу для виїзду дитини за кордон. У заяві повинно бути зазначено для поїздки в "Угорщини та інших країн ШЕНГЕНУ".
з) як фінансовий гарант подорожі, довідка з місця роботи одного з родичів, заробітна плата якого складає не менше 6000 грн. на місяць з розбивкою за останні 6 місяців. У разі якщо сума за довідкою з місця роботи менше, тоді необхідно подати довідку з банку про наявність рахунку. Сума на рахунку + сума по довідці = повинна бути не менше 6000 грн. / На місяць


До довідки з роботи родича або поточному рахунку родича обов'язково додається:
1. Оригінал заява про фінансування туристичної поїздки туриста, нотаріально завірене.
У заяві повинно бути зазначено: В Угорщині та інших країнах ШЕНГЕНУ.

Якщо дитина їде в тур у супроводі одного з батьків, які фінансують поїздку дитини, то оформляти НОТАРІАЛЬНЕ спонсорство НЕ ПОТРІБНО! (Потрібно тільки 2 оригіналу довідки з місця роботи від спонсорує батька)
2. Копію українського паспорта спонсора.
3. Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують.
4. Довідка з місця роботи одного з членів сім'ї і НОТАРІАЛЬНА заява найближчого родича про фінансування туристичної поїздки.


ДЛЯ СТУДЕНТІВ:
Студенти до 21 року не оплачує консульський збір за наявності копії студентського квитка та оригіналу довідки з місця навчання денної форми навчання.
1. копія студентського квитка (ОБОВ'ЯЗКОВО) Зразок ()
2. копія свідоцтва про народження;
3. довідка з місця навчання із зазначенням точної адреси і телефону навчального закладу.
У випадку подорожі, яка відбувається протягом навчального року у довідці має бути прописано, що адміністрація навчального закладу дає дозвіл на відсутності студента на заняттях.
4. як фінансовий гарант подорожі, довідка з місця роботи одного з родичів, заробітна плата якого складає не менше 6000 грн на місяць з розбивкою за останні 6 місяців. У разі якщо сума за довідкою з місця роботи менше, тоді необхідно подати довідку з банку про наявність рахунку. Сума на рахунку + сума по довідці = повинна бути не менше 6000 грн / на місяць.

До довідки з роботи родича або поточному рахунку родича обов'язково додається:
1. Оригінал заява про фінансування туристичної поїздки туриста, нотаріально завірене.
У заяві повинно бути зазначено: В Угорщині та інших країнах ШЕНГЕНУ.
2. Копію українського паспорта спонсора.
3. Копію документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують.
4. Довідка з місця роботи одного з членів сім'ї і НОТАРІАЛЬНА заява найближчого родича про фінансування туристичної поїздки + Копія всіх сторінок трудової книжки спонсора з відмітками, завірена "мокрою" печаткою підприємства або Трудового Договору.

ДЛЯ ДОМОГОСПОДАРОК:
1. довідка з банку на фірмовому бланку з підписом і печаткою про наявність поточного рахунку. Термін дії довідки 1 місяць з дня видачі. Депозитні рахунки не приймаються.

Сума на рахунку повинна бути не менше 18 000 грн. Якщо рахунок з банку домогосподарка надати не може, то тоді необхідно заяви про фінансування одним з родичів.


ДЛЯ БЕЗРОБІТНИХ:
1. самотня жінка тільки з наявністю рахунку в банку подаватись не можуть!
2. безробітні чоловіки (одружений або самотній) тільки з наявністю рахунку в банку подаватись не можуть!
3. дорослі особи, які закінчили навчання більше, ніж 6 місяців тому і не є працевлаштованими не можуть подаватися.

У всіх цих випадках - обов'язково ноторіально оформлене фінансування одним з родичів!

9. Консульський збір - 35 євро.
Консульський збір оплачується при кожній подачі.
При ВІДМОВі у візі, консульський збір НЕ повертається.
Пільгові категорії (категорія громадян звільнених від оплати):
- Діти до 18 років;
- Студенти до 21 року при наявності оригіналу довідки з місця навчання денної форми навчання;
- Інваліди (за наявності певного посвідчення);
- Непрацюючі пенсіонери. Якщо передається довідка з місця роботи, як документ підтверджує фінансування поїздки, пенсіонер автоматично оплачує консульський збір.