БОЛГАРІЯ НЕ ВХОДИТЬ В зону Шенгенської угоди
(Маючи багаторазову  шенгенську візу категорії "С", можна відвідати Болгарію без наявності національної Болгарської візи!)


Документи, які необхідно надати для подачі в консульство:

Важливо! Без оплати замовлення документи НЕ приймаються!
ДЛЯ ДОРОСЛИХ:

1. Закордонний паспорт.
   

2. Анкета Болгарського Консульства (аплікаційну форму)


3. 2 (дві) Кольорові фотографії
   

4. Копія сторінок внутрішнього паспорта
   

ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ:
1. копія пенсійного посвідчення;
2. оригінал довідки з пенсійного фонду про нарахування пенсії за останні 6 місяців;

ДЛЯ СТУДЕНТІВ:
Студенти до 21 року не оплачує консульський збір за наявності оригіналу довідки з місця навчання денної форми навчання.
1. копія студентського квитка (ОБОВ'ЯЗКОВО);
2. довідка з місця навчання із зазначенням точної адреси і телефону навчального закладі

ДЛЯ ДІТЕЙ І ШКОЛЯРІВ:
1. проїзний документ дитини (обов'язкова наявність чистого розвороту в паспорті для відкриття візи) або паспорт одного з батьків, де вписана дитина (діти до 16 років можуть бути вписані в паспорт батьків. Родич, в чий паспорт вписана дитина, обов'язково повинен подорожувати разом з дитиною) ;
2. Анкета Болгарського Консульства (Аплікаційна форма).
3. (Дві) Кольорові фотографії.
4. копія свідоцтва про народження дитини (обов'язково для всіх дітей до 18 років);
5) нотаріально засвідчену копію дозволу для виїзду дитини за кордон.
Просимо НЕ передавати оригінал нотаріальної довіреності, тільки копію.
Просимо взяти ОРИГІНАЛ ДОВІРЕННОСТІ в поїздку ДЛЯ ПРЕД'ЯВЛЕННЯ НА КОРДОНІ.

6. Копія сторінок внутрішнього паспорту батьків.
7. довідка з місця навчання обов'язково.


5. Консульський збір Болгарії - 35 €
Консульський збір оплачується при кожній подачі.
При відмові у візі, консульський збір НЕ повертається.
Пільгові категорії (категорія громадян звільнених від оплати):
Діти до 18 років;
Студенти до 21 року при наявності оригіналу довідки з місця навчання денної форми навчання;
Інваліди (за наявності певного посвідчення);
Непрацюючі пенсіонери. Якщо передається довідка з місця роботи, як документ підтверджує фінансування поїздки, пенсіонер автоматично оплачує консульський збір.


ВАЖЛИВО:
Якісні копії ВСІХ необхідних документів повинні бути надані на аркушах А-4.